Artiest van de week: City And Colour

Posted on 8 juni 2013

0


Van post-hardcore zanger, waarbij hij zijn longen uit zijn lijf zong in de band Alexisonfire, naar gevoelige singer-songwriter met prachtige, melancholische nummers. Dat is Dallas Green bekend onder de artiestennaam City And Colour. De switch was succesvol want het is één van de populairste artiesten uit Canada op dit moment. Met een nieuw album zet hij zich weer op de kaart, maar wie is City And Colour nou eigenlijk?

Van post-hardcore naar singer-songwriter

Nadat Dallas Green uit de band stapte om zich volledig te richten op zijn solo carriere hadden de meeste fans van Alexisonfire niet gedacht dat hij over zou stappen naar de folk. Toch maakte Green deze stap. Hij noemde zich City And Colour vernoemd naar zijn eigen naam: Dallas (City) & Green (Colour). Hij was op 14 jarige leeftijd al eigen materiaal aan het schrijven. Zo herschreef hij voor het eerste album Sometimes teksten die hij schreef toen hij 16 jaar was. Hij zette een paar nummers op het internet voor de fans en dat was zo’n succes dat hij besloot een album te maken: Sometimes. Deze werd uitgebracht op 1 november 2005 en werd goed ontvangen. Het word beschreven als dynamisch zacht en kwetsbaar. Terecht want het is een prachtig debuut!

Tweede album

Green zegt het is beste voor mij om zielige liedjes te schrijven. In 2008 komt zijn tweede album uit, wat voor City And Colour zijn doorbraak bracht bij het grote publiek. Bring Me Your Love werd uitbracht op 12 Febuari 2008. Met dit album combineert hij de folk invloeden met pop. Je hoort onder andere een banjo, steel guitar en mondharmonica waardoor het een folky album word. Het album bevat ook veel samenwerkingen met bekende Canadese artiesten en dat pakt goed uit! Het album is vernoemd naar het korte verhaal van Charles Bukowski, een boek die hij mee had op een tour met Alexisonfire, hij adopteerde de naam van het boek naar zijn plaat. Bij het lezen van dit boek ontstonden veel van de teksten van het album. Deze plaat deed het ongelovelijk goed en eindigde dan ook in eigen land op de nummer 3 van best verkochte albums van dat jaar. Daarnaast kwam het album binnen op  11 bij de Billboard top 100. Mede dankzij dit succes kon hij op tour gaan in de VS en wat opgevolgd werd door een headline tour door Canada en Amerika.

City+and+Colour+BW+71

Tour met een bekende artiest

Na het grote succes van Bring Me Your Love wordt het tijd voor een opvolger. Na lange pauze en vele zij projecten komt in 2011 een nieuwe plaat uit, Little Hell met de single Fragile Bird. Dit blijkt een imnems succes in Canada en hij komt binnen op de 1e plaats van de canadese top 40. De grootste hit die City And Colour ooit heeft gehad. Little hell is wederom een prachtig album vol met liedjes die je naar de strot grijpen. In 2012 zegt hij dat er een opvolger aankomt in 2013 maar eerst gaat hij op tour met een vriend, hij is namelijk gevraagd om met de hele tour van Biffy Clyro mee te gaan op arena tour door Europa.

Album The Hurry And The Harm

Het nieuwe album van City And Colour wordt gereleased op 1 juni 2013. Daarop staat het vertrouwde geluid van deze bijzondere singer-songwriter die inmiddels een hele vaste fangroep heeft. Waaronder ikzelf.

luuk sterk Geschreven door Luuk Sterk

Advertenties
Posted in: Muziek recensies