Artiest van de week: Yes Sir Boss

Posted on 24 mei 2013

2


Ze mixen genre’s alsof het niks is. Het is catchy, je kan niet stil blijven staan als je de muziek hoort. Yes Sir Boss is de naam van deze band en deze week is het de artiest van de week. Deze Engelse band uit Bristol is sterk geïnspireerd door verschillende zomerse stijlen en die hoor je ook sterk terug komen in de muziek van Yes Sir Boss, geef toe met die naam kom je al ver. De muziek van Yes Sir Boss is een combinatie van ska, balkan en swing, hier en daar komt ook nog wat rock voorbij. Een hele eigen sound hebben ze weten te ontwikkelen met een krachtige zanger die een ontzettende rauwe stem heeft.

Reputatie

In het verenigde koninkrijk hebben ze inmiddels een sterke reputatie opgebouwd. Dit hebben ze mede te danken aan een bevriende inmens populaire band genaamd Will And The People. Met Will And The People gingen ze op tour door de UK en hebben ze wat shows gedaan in Europa. Daarnaast speelden Yes Sir Boss op verschillende festivals in de UK dus de naam Yes Sir Boss was al aardig goed verspreid.

Handige hulp

Toen kwam er een hele invloedrijke Britse artiest de hoek omkijken. Miss Joss Stone had nadat ze weg was gegaan bij EMI haar eigen label opgericht namelijk Stone’d Records. Alle albums van Joss Stone kwamen tot nu toe uit op haar eigen label. Het moest een label zijn zoals ze zelf zegt: ‘A safe haven where great artist are free to do what they do best, create music without compromise.’

Ze was zo onder de indruk van Yes Sir Boss dat ze werden getekend door het label van Joss Stone. Daarna nam ze de band mee op haar Europese tour en de band nam Joss Stone mee op de tour door de UK.

yes-sir-boss

Album

In Oktober 2013 bracht Yes Sir Boss een album uit onder het label van Joss Stone. Eerst in de UK waar die goed verkocht werd en daarna in rest van Europa waar die goed ontvangen werd. Op het album hoor je het vertrouwde geluid van Yes Sir Boss. Een letterlijke soundtrack voor de zomer is gemaakt. Er staan hitjes op en er staan nummers op waarop je kei hard kan dansen door je hele huis heen. Een erg fijne cd. Op dit moment is er een single uit genaamd mrs#1. Dit is een single met Joss Stone.

Het kan zijn dat dit de zomerhit wordt, dus na Lion In The Moring Sun weer een beetje ska de wereld in als hit. Will And The People, pas maar op! Yes Sir Boss komt eraan!

luuk sterkGeschreven door Luuk Sterk

Advertenties
Posted in: Muziek recensies