Band foto shoot

Posted on 15 mei 2013

4


Op de foto met je instrumenten, cool toch? Of met z’n alleen een pose aannemen en dan het logo erboven, of nog beter laten we allemaal exact dezelfde kleding dragen. Zeg eens eerlijk, zien onderstaande plaatjes er cool uit? Zijn dit bands waar jij tegenop kijkt? Wil jij net zo worden als deze bands? Oefen jij zo hard op je skills om zo tof te worden als onderstaande bands?

amateur band

Slechte band fotoslechte band fotoslechte band foto 2En? Weet je al of je met deze bands vergeleken wil worden? Weet je het nog niet, nog een paar foto’s dan.

slechte band 3

slechte band foto 4

band foto 5Natuurlijk beginnen we allemaal zonder budget en laten we zulke slechte foto’s maken door onze vrienden of ouders. Ik heb dat zelf ook gedaan:

Zo begon ik

Iedereen begint met slechte band foto’s

Zo zag mijn eerste foto eruit, ik had ook zulk soort bandfoto’s die kan ik ‘helaas’ niet terug vinden. Maar wat ik duidelijk wil maken  is dat je met zulke foto’s niet verder komt dan spelen op dorpsfeesten en bruiloften van mensen die je kent. Als je in poppodia, kroegen, festivals e.d. wil spelen zul je professionele foto’s nodig hebben. En natuurlijk hoe meer geld je te besteden hebt, hoe beter de fotograaf is die je kunt huren. Maar ook als je nog maar weinig geld hebt kun je mooie foto’s laten maken. Denk bijvoorbeeld aan studenten bij een fotografie opleiding of iemand in je netwerk.

Betaal de fotograaf

Onthoud goed dat jij als band betaald wil worden voor optredens, een fotograaf krijgt ook graag betaald voor het maken en bewerken van de foto’s. Dit geld heeft hij/zij nodig voor het kopen en onderhouden van camera en gear. Betaal dus de fotograaf, laat desnoods ieder bandlid geld inleggen voor een mooie foto.

Deze post is vooral om te laten zien hoe je het niet moet doen. Want je wil niet amateuristisch overkomen op programmeurs. Ik zal binnenkort nog een lijst maken met tips voor het maken van bandfoto’s zodat je ideeën krijgt om betere foto’s te laten maken.

Wil je meer weten over het krijgen van optredens? Lees dan hoe krijg je een optreden?

Mark GrasmayerGeschreven door Mark Grasmayer.

Advertenties
Posted in: Muziek marketing