Eerste artiest van de week Gabrielle Aplin

Posted on 10 mei 2013

0


Artiest van de week!

“Deze Britse is net 20, heeft een stem waardoor je wegdroomt op een wolkje, waar een engeltje je toezingt met een fluisterzoete stem en je rustig laat inslapen terwijl je gladjes door de hemel zoeft. Dat engeltje heet Gabrielle Aplin uit Somerset, Bath, Engeland.” Ze is pas 20 jaar en heeft nu al een platencontract getekend in Engeland bij de platenmaatschapij die bijvoorbeeld Coldplay groot gemaakt heeft.

gabrielle aplin

Youtube-talent

Dit is echt een gevalletje YouTube-talent. Op dit medium zette zij op jonge leeftijd filmpjes van zichzelf waar ze nummers coverde. Langzamerhand kwamen er gemiddeld 1.000 views per filmpje tot het toppunt bereikt werd met miljoenen views, ze werd overladen met positieve reacties op haar covers. Af en toe kwamen er eigen nummers voorbij die ze schreef, want dat deed ze ook. Dit deed ze zo met verve dat ze er in 2010 haar eerste EP uitbracht, genaamd Acoustic. Dit sloeg aan en een jaar later kwam haar echte doorbraak met de EP genaamd ‘’Home’’. De single Home sloeg in als een bom in haar geboorteland. Ze werd single van de week bij Itunes en de EP kwam binnen op nummer 14 van de top 100 in de UK en op nummer 25 in Australië.
Het grote Engelse tv station BBC had er een lievelingetje bij en veel muzikanten een nieuw idool. Haar cover wat ze speelde in de show genaamd BBC Introducing is tot op heden de meest bekeken cover van de BCC allertijden. Want het kan, van klein beginnen op youtube naar een succes single waar je aan de voet staat van een grote carrière. En dat staat dit meisje.

Reclame op tv

Haar succes word nog groter als ze gevraagd wordt door een groot engels warenhuis genaamd John Lewis. Ik zal even uitleggen wat het precies inhoud: Elk jaar rond kerst maakt John Lewis reclame voor het warenhuis. Elk jaar worden er artiesten gekozen om in deze reclame te zingen, altijd een cover van een nummer. Het is zo’n gebruikelijk begrip geworden in de UK, bijna net zo gebruikelijk als het jaarlijkse praatje van The Queen. Dat zegt wat en de namen die er eerder in gezongen hebben liegen er ook niet om: Adele, Ellie Goulding, The Journey en nu kan Gabrielle Aplin ook in dit rijtje. Ze zong de klassieker van Frankie Goes To Hollywood, The Power Of Love. In December 2012 bereikt deze single de nummer 1 positie van UK Single Chart. Dit zet haar op de kaart en dat ziet Parlaphone ook, die tekent haar bij het platenlabel.

Eerste album Gabrielle Aplin

Op 13 mei 2013 zal haar langverwachte eerste album uitkomen genaamd English Rain. Haar eerste single van dit album Panic Cord staat op dit moment in de top 10 van de UK single Chart. Wat ik geweldig vind aan dit verhaal is dat ze  van niks naar iets is gegaan, een covermeisje naar een miljoenen publiekslieveling. Prachtig en nog goed ook!

Nu denk je na het lezen hiervan natuurlijk, komt deze britse naar Nederland?  JA! 10 & 11 juni zal ze in Nederland zijn voor 2 concerten in de Effenaar en Paradiso.

Oja, nog 1 ding. Engeland heeft nu ook een YouTube-talent ondekt. Toch wel even beter dan Justin Bieber of Esmee Denters?

Wil jij ook een YouTube talentje worden? Lees dan vier tips om meer views te krijgen op YouTube!

luuk sterkGeschreven door Luuk Sterk

Advertenties
Posted in: Muziek recensies