Hoe regel je optredens door te bellen?

Posted on 19 december 2012

0


Het is niet eng om te bellen naar een boeker, kroeg of zaal. Door te bellen kun je meteen afspraken maken en kunnen ze je niet makkelijk negeren. In dit artikel geef ik tips zodat het bellen niet meer eng is.

Plan
Net als een band repetitie is het belangrijk om optredens regelen in te plannen. Zorg dat je een vaste dag hebt om te bellen. Bel bijvoorbeeld elke woensdag van 16:30 tot 17:30 uur.

Schrijf een telefoonscript. Door een script te volgen hoef je niet bang te zijn om stil te vallen. Hier kun je alle informatie opzetten waarmee je een programmeur kunt overtuigen.

Bekijk wie je belt
Kijk op de site van de zaal of kroeg eerst of je de naam van een programmeur kunt vinden. Als je deze niet kunt vinden bekijk dan goed wat voor kroeg of zaal het is en welke andere bands er spelen.
Als de naam van de programmeur op hun site staat kijk dan op social media wat voor muziek hij of zij leuk vindt.

kind belt

Door al deze informatie te gebruiken tijdens het gesprek kun je laten zien dat je er graag komt spelen. Gebruik de informatie wel op een slimme manier, als je weet dat de programmeur Muse leuk vindt vergelijk jezelf dan met Muse, mits je er echt mee te vergelijken bent.

Stel vragen
Door veel te vragen ontstaat er een gesprek in plaats van een verkoop verhaal. Je script hou je bij de hand om op terug te vallen als je vast loopt. Een vraag kan bijvoorbeeld zijn; klopt het dat er vaker rock bands spelen in ………?

Lach!
Door te lachen en lichaamstaal te gebruiken kom je overtuigender over.

Wil je nog meer tips om optredens te regelen? Lees dan: Hoe krijg je een optreden?

Advertenties
Posted in: Muziek marketing