Waarom zou ik een cover maken?

Posted on 5 december 2012

0


Veel artiesten coveren nummers. Ik heb het niet over artiesten die op bruiloften spelen maar over artiesten met eigenwerk. Een goed voorbeeld van een succesvolle cover is Triggerfinger met I follow rivers of Laura Jansen met Use somebody. Laten we kijken naar de vraag waarom coveren bekende artiesten.

Eigen sound en stijl
Dat is het verschil tussen een coverband die bij tentfeesten speelt en artiesten met eigenwerk. Door een eigen sound en stijl te creëren maak je jezelf uniek. Als je een nummer covert hoor je dat jouw sound uniek is. Probeer niet het nummer na te apen maar probeer het te spelen zodat je hoort dat jij het bent. Als je de cover luistert hoor je jouw sound, energie, stijl en andere kenmerken.

Youtube, Itunes, Spotify, etc.
Heb je een cover goed uitgevoerd? Een unieke sound zoals Triggerfinger met I follow rivers? Dan is het tijd om het op te nemen en te verspreiden via internet. Mensen zoeken naar de naam van het nummer  en komen dan bij jou terecht. Als je bijvoorbeeld op I follow rivers zoekt zie je Triggerfinger op nummer twee en drie staan.

Triggerfinger I follow rivers cover

Wereldwijd
Wereldwijd vinden mensen je, wereldwijd krijg je fans en als je het echt goed doet verkoopt je cover wereldwijd. Let wel op de auteursrechten omtrent het coveren. Natuurlijk hoef je niet al bekend te zijn om vaak bekeken te worden. Wanneer jij echt een goede en unieke cover maakt zal deze ook zo vaak worden bekeken en beluisterd. Vinden mensen jouw versie tof dan is de kans groot dat ze doorklikken om ook jouw eigen nummers te beluisteren.
Laura Jansen Use Somebody

Kort samen gevat; Waarom coveren bekendere artiesten? Omdat het fans, geld, erkenning en plezier oplevert.

Succes en veel plezier met het ontwikkelen van jouw eigen unieke sound!  Heb je een cover maar nog niet veel views op Youtube? Lees dan het artikel: Vier tips om meer views op Youtube te krijgen.

Advertenties
Posted in: Muziek marketing