Tips om je bandleden of atelier medewerkers te motiveren

Posted on 7 november 2012

0


Hoe motiveer je bandleden of atelier medewerkers? In een band werk je met z’n allen om iets te bereiken en om een atelier draaiende te houden zul je hulp nodig hebben van je medewerkers. Maar helaas verliest ieder mens weleens zijn motivatie, daarom heb ik hier tips om je bandleden of atelier medewerkers te motiveren.

1. Zoek de juiste mensen
Begin jij een atelier en zoek je een receptionist? Dan kun je de werkloze buurvrouw vragen die goed koffie zet en opgeleid is tot kapster. Maar je kunt ook een advertentie plaatsen en kijken of er meer gemotiveerde mensen tussen zitten die beter bij de functie passen. 

2. Duidelijke doelen en verdeling
Zijn de doelen van je band duidelijk? Weet iedereen wat er verwacht wordt van hem of haar? Zo nee, zorg ervoor dat iedereen taken heeft waarbij je duidelijk kunt zien of ze uitgevoerd worden.

3. Complimenten
Als iemand iets goed doet voor de groep bedank hem of haar, laat weten dat jij erg blij bent. Koop onverwacht een doos chocola om ze te bedanken voor hun inzet.

4. Blijf reëel
Zorg dat je niet te hoge doelen stelt, doelen zijn er om na te kunnen streven. Past een taak goed bij je collega? Je hebt er niets aan als iemand die niet durft te bellen de contact persoon van je band is.

5. Sfeer
Het belangrijkste binnen elke band, atelier en groep is de sfeer. Als de sfeer goed is zullen mensen eerder gemotiveerd zijn aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over het waarmaken van dromen?
Lees dan het artikel: Hoe maak je een droom waar?

Advertenties