Vier redenen om een eigen domein aan te maken

Posted on 31 oktober 2012

0


Heb je een naam voor je galerie, je band of voor je image. Registreer zo snel mogelijk een domeinnaam! Domeinen kosten niet veel en kunnen je wel flink gaan helpen. Ik zal kort omschrijven wat belangrijke redenen zijn om een domein te registreren.

Radio, TV en Youtube
Stel dat je muziek op de radio komt, iemand hoort het en zoekt vervolgens naar de naam van je band via Google. Google zal hem of haar verwijzen naar www.jouwbandnaam.nl. Het zou mooi zijn als de zoekers bij jou terecht komen op een plek waar ze meer kunnen vinden over jouw band, jullie muziek en jullie webwinkel.

Domeinpiraten
Laat je domeinnaam automatisch verlengen. Stel dat je elke week 10.000 bezoekers krijgt op je site en iemand anders merkt dat jij niet automatisch verlengt. Ze kunnen dan jouw domeinnaam registreren en het te koop aanbieden of de site vol plaatsen met advertenties. Dat wil je natuurlijk niet!

Professionaliteit
Het staat professioneel. Je wil niet een visitekaartje met www.toffeband.wordpress.com of www.interessantegallerie.tumblr.com dat kan als blog maar niet als vaste site. Boekers, labels, fans, etc. willen een professionele band zien. Laat zien dat je durft te investeren in je band, galerie, etc.

Bijpassende mail
Bij je eigen domein hoort ook je eigen mail. Tuurlijk draait het niet om je mail adres maar band@hotmail.com komt toch minder professioneel over dan info@band.com. Een mailtje van info@galerie.com zal waarschijnlijk ook eerder geopend worden.

Tips voor het maken van een site vind je hier: Hoe ziet de site van een kunstenaar eruit?
Nog niet overtuigd lees dan ook het artikel: Waarom is een eigen site beter dan Facebook?

Advertenties