SEO voor Facebook

Posted on 10 oktober 2012

0


Hoe meer moeite jij steekt in het beheren van jouw Facebook pagina des te hoger zal deze in de zoekmachines komen. Dus als jij je afvraagt hoe jouw pagina bovenaan kan komen in de zoekmachines lees dan verder voor een aantal SEO tips om jouw Facebook pagina hoger te krijgen.

De titel van je pagina
Één van de belangrijkste onderdelen is de titel van je Facebook pagina. Zorg dat hier de zoekwoorden in voorkomen waarmee je graag gevonden wordt. Als je een kunstenaar bent is het bijvoorbeeld handig als je naam in de pagina voorkomt: http://www.facebook.com/kunstenaarnaam

Zoekwoorden gebruiken in je posts
Bij elk bericht dat je op Facebook plaatst creëer je content. De content is niet alleen te vinden via de zoekmachine in Facebook maar ook via andere zoekmachines. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je in posts zoekwoorden terug laat komen.

Als jij bijvoorbeeld wil dat mensen die zoeken op “contemporary folk rock metal” bij jou pagina uitkomen helpt het als je die woorden vaak in posts gebruikt. Gebruik ze wel op een normale manier en niet als een opstapelling van woorden want dat is niet fijn voor je volgers. 

Tag andere pagina’s
Als je een post plaatst tag dan ook af en toe andere pagina’s. Op deze manier creëer je links naar je eigen pagina toe. Niet alleen ziet Google het als extra links naar je pagina maar het zorgt ook dat mensen op de andere pagina jouw pagina zien.

Info 
Bij de info van je Facebook pagina kun je links plaatsen naar je website of naar je Facebook pagina. Daarnaast is dit deel ook belangrijk voor zoekmachines dus is het handig om hier je zoekwoorden te plaatsen en het liefst ook een link met de zoekwoorden erin.

Het plaatsen van foto’s
Wanneer je een foto upload maak je een losse pagina aan. Plaats daarom bij elke foto zoekwoorden en een link naar de begin pagina van je Facebook pagina. Op deze manier creëer je meer links naar je hoofdpagina.

Likes tellen ook mee! Lees daarom ook mijn artikel over het krijgen van likes op Facebook
Like ook de cultuurmarketing pagina op Facebook om op de hoogte te blijven van andere artikelen.

Advertenties
Posted in: Social Media