Hoe plan je een post in op Facebook?

Posted on 9 oktober 2012

2


Door je posts in te plannen kun je op de drukste momenten van je dag toch actief zijn op Facebook. In dit artikel staat omschreven hoe je een post in kunt plannen zodat jij de rest van de dag kunt besteden aan andere taken.

Posts inroosteren
Als artiest is het leuk als je op Facebook een bericht plaatst op het moment dat hij het podium oploopt. Een kunstenaar kan het gebruiken om te posten op het moment dat zijn expositie opent. Hoe dit in zijn werk gaat zie je hieronder.

Wanneer je een status, foto/video of evenement typt zie je links onderin een klokje. Wanneer je hierop klikt ontstaat de mogelijkheid om je bericht in te plannen. Let op: De eerste keer dat je een post in de planning zet moet je eerst de dag instellen waarop je act opgericht is. Welke datum je kiest heeft verder geen invloed.

Een bericht die gepland staat kun je alleen annuleren of wijzigen van tijdstip. Controleer goed of je bericht klaar is voordat je op plannen drukt want wijzigingen in de tekst zijn dus niet mogelijk.


Onthoud wel dat Facebook draait om interactie. Wanneer je alleen automatisch post en nergens reacties op geeft zal je uiteindelijk steeds minder respons krijgen. Het is dus een handig hulp middel maar niet de bedoeling om de hele week vol te plannen en er niet meer naar om te kijken.

Advertenties
Posted in: Social Media