Hoe bouw ik een adressenbestand op?

Posted on 7 augustus 2012

0


Door een adressenbestand op te bouwen kun je zien waar jouw publiek woont. Met deze informatie kun je bepalen waar je een optreden geeft, je schilderijen tentoonstelt, etcetera. Daarnaast weet je bij wie je om hulp kunt vragen bij het promoten in de stad waar je optreed of een tentoonstelling houd. In dit artikel staan een aantal tips over het opbouwen van een adressenbestand. Let op het is wettelijk verplicht mensen erop te wijzen dat jij hun gegevens opslaat.

Tip #1: Verkopen via internet of gratis producten opsturen
Als je via internet cd’s, schilderijen of andere producten verkoopt zul je ze ook moeten opsturen. Op dat moment kun je ook toestemming vragen om het adres te gebruiken om ze nog een keer te benaderen.

Een andere manier is om gratis een muziek cd of een kaart op te sturen met een kunstwerk erop. Op deze manier krijgen ze iets leuks in ruil voor hun adres.

Tip #2: Een laptop plaatsen bij een tentoonstelling of optreden
Heb je een kunsttentoonstelling zet dan een laptop neer (beveiligd door een vriend/beveiliger) waarop mensen hun adres kunnen achterlaten. Eventueel kun je ze dan een klein cadeau geven als dank. Mensen houden van cadeaus.

Als artiest of band kun je dit ook doen, zorg dat de laptop nooit alleen gelaten wordt en dat hij op een plek staat waar mensen niet rond springen of lopen met bier!

Tip #3: Adres opgeven via jouw site
Geef mensen de mogelijkheid om via jouw site hun adres achter te laten. Maak een apart vakje voor het opgeven van een email adres want die geven mensen makkelijker op, je kunt ook vragen om een email adres en woonplaats.

Tip #4: Prijsvragen op social media
Laat mensen via prijsvragen, op jouw social media sites, hun adres opgeven op jouw website. Doordat mensen bijvoorbeeld een schilderij van hun favoriete kunstenaar kunnen winnen zullen ze eerder hun adres opgeven.

Cultuurmarketing
Wil je meer weten over marketing en cultuurmarketing volg mij dan op facebook: https://www.facebook.com/cultuurmarketing

Vragen, feedback en reacties zijn altijd welkom!

Vriendelijke groet,
Mark Grasmayer

Advertenties