Hoe kom je hoger in Google?

Posted on 20 juni 2012

4


Veel mensen vragen hoe kom je hoog in Google en hoe kun je Google beïnvloeden? Het is voor artiesten, kunstenaars en instellingen dan ook een extra vorm van promotie. Aangezien promotie een belangrijk deel is van cultuurmarketing heb ik zes beginner tips op een rij gezet om je te leren hoger in Google te komen.

Tip 1: Google houd rekening met het aantal bezoekers van je site.
Het is als kunstenaar belangrijk dat je niet alleen een Facebook pagina hebt met veel likes maar ook een eigen site met veel bezoekers. Dit kun je bereiken door je site leuk te maken waardoor mensen er terug komen. Plaats ook op je social media sites links naar je sites zodat je meer bezoekers krijgt. Wanneer Google ziet dat je site goed bezocht wordt dan krijg je een hogere positie.

Tip 2: Google ziet hoelang mensen op je site blijven
Wanneer Google je site indeelt bekijken ze hoelang bezoekers op je site blijven. Hoe langer iemand op jouw site zit, hoe beter je site wordt ingedeeld. Zorg dus dat je veel tekst, filmpjes, foto’s en andere dingen op je site hebt staan.

Tip 3: Links op gelijke plekken
Zorg dat er links naar jouw site komen op andere sites die over hetzelfde onderwerp gaan. Wil je bijvoorbeeld als rockband dat je site hoger in Google komt vraag dan elke keer dat je optreed of zaal waar je gaat spelen een link naar jouw site op hun site plaatst. Nog een voorbeeld is om recensies te krijgen waarin de link naar jouw site vermeld staat.

Tip 4: Content is belangrijk
Het is erg belangrijk dat je goede content op je site hebt staan. Google scant de teksten en haalt belangrijke woorden eruit. Wanneer je vaak content online zet voorkom je dat je zakt in de resultaten. Er wordt namelijk bijgehouden of je site nog actief is. Je kunt bijvoorbeeld als theatergroep een blog bijhouden hoe de repetities gaan.

Tip 5: Het slim gebruik maken van tags en onderwerpen
Bij veel site bouw programma’s kun je tags of onderwerpen toevoegen aan foto’s of blog berichten. Doe dit! Op deze manier kun je Google beïnvloeden. Als je een foto plaatst van een nieuw kunstwerk geef dan tags die erbij passen maar ook tags waarin je schrijffouten maakt, op deze manier wordt de kans groter dat mensen je terug vinden. Rockband wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als tag maar Rcokband niet terwijl een typfout zo gemaakt is. Let wel op dat je tags bij het bericht passen want dit controleert Google.

Tip 6: Sitenaam en subnamen
De laatste tip is om een goede site naam te bedenken en ook goede subnamen. Bijvoorbeeld: http://www.dansersclan.nl/dansgroep-utrecht

Op deze manier vindt Google je door te kijken naar de naam van je link. Hij vergelijkt het met de overige tips en deelt je dan in. In dit geval zal iemand die zoekt naar dansers of een dansgroep in Utrecht waarschijnlijk bij deze link terecht komen.

Nummer #1 positie in Google
Volg deze 6 tips om hoger in Google te komen en wie weet sta je al over twee maanden op nummer 1 in Google. Ik krijg zelf via Google een groot deel van mijn lezers binnen en het is dan ook belangrijk dat je tijd in je zoekmachine marketing steekt om het goed op orde te krijgen.

Wil je zeker weten dat je niets mist? Klik dan even op “vind ik leuk” bij mijn Facebook pagina: Cultuur Marketing of vul rechtsonder aan de pagina je mail adres in.

Vond je het artikel interessant deel het dan via onderstaande knoppen.

Advertenties