Tips voor het krijgen van likes op Facebook

Posted on 14 maart 2012

12


Het is erg handig om veel volgers te hebben op Facebook daarom heb ik een lijst gemaakt met tips zodat je meer “Vind ik leuks / Likes” kunt krijgen op je Facebook pagina. Wanneer je als artiest of kunstenaar 10.000 volgers hebt kun je niet alleen al je fans tegelijk een bericht sturen maar ben je ook aantrekkelijker voor sponsoren, musea, platenmaatschappijen e.d. 

Tip 1: Het plaatsen van berichten op je Facebook pagina.
Wanneer je een bericht plaatst wil je een reactie en likes want dan zie je dat mensen je berichten lezen en kom je op de overzichtspagina van de vrienden van de persoon die heeft gereageerd of op vind ik leuk heeft geklikt. Dit is iets wat heel erg snel volgers kan opleveren zorg dus dat de berichten die je plaatst leuk, interessant, ontroerend (zoals Kony 2012) genoeg zijn om erop te reageren. Hieronder een voorbeeld van het soort posts die je kunt plaatsen.

The Medics zijn een erg goed voorbeeld voor het gebruik van Facebook, check hun pagina: The Medics. Hier is een nummer van The Medics voor tijdens het lezen: 

Tip 2: Vraag hulp aan je vrienden, familie en fans.
Je pagina is aangemaakt en de eerste berichten staan al op je prikbord het is nu tijd om fans binnen te halen. Het eerste wat je doet is een oproep plaatsen op je persoonlijke prikbord waarin je verteld dat je een pagina aangemaakt hebt en wat je plannen zijn voor deze pagina. Vraag aan een aantal vrienden of zij deze post willen delen met hun vrienden.

Vervolgens kun je via een functie vrienden uitnodigen om je pagina leuk te vinden, zij krijgen een privé bericht met daarin de vraag of ze jouw pagina willen volgen. Nodig om te beginnen al je vrienden uit tot jouw pagina. Wanneer je in een band zit kun je ook zorgen dat elk bandlid, de manager, de roadies, de geluidsman en andere die meewerken aan je band dit doen. Als kunstenaar, schrijver, dansgroep of theatergroep kun je natuurlijk ook de mensen die meewerken vragen om dit te doen. Je zult zien dat je Facebook pagina een enorme boost krijgt als je deze functie gebruikt, je moet wel een beheerder zijn om deze functie te gebruiken.

Tip 3: Je pagina moet persoonlijk zijn.
Facebook is bedacht om in contact te blijven met vrienden daarom is het belangrijk dat de pagina duidelijk door een mens bestuurd wordt, schrijf de berichten alsof je het bericht naar een vriend stuurt en richt je echt tot je publiek.

Tip 4: De cover foto van Facebook Timeline.
In het reglement van Facebook staat dat je in de cover foto van je pagina niet mag vragen om likes, natuurlijk kun je wel zorgen dat je foto precies boven het knopje om aandacht vraagt zodat de ogen gefocust zijn op die plek.

Tip 5: Betrek je andere social media sites.
Het is veel werk om Hyves, Facebook en Twitter bij te houden maar het is belangrijk om dit te doen. Op Hyves en Twitter kun je zelf mensen benaderen wanneer ze je daar volgen kun je vragen of ze je op Facebook willen liken / leuk vinden. Als je op Hyves en Twitter al een grote fanbase hebt zul je zien dat je Facebook fanbase ook snel zal groeien.

Delen, delen, delen!
Het belangrijkste in de social-media wereld is het delen van leuke en interessante artikelen, filmpjes en muziek. Ik vindt het zelf ook heel leuk om te zien als mijn artikel door 50 mensen gedeeld wordt. Wil je een vervolg op dit artikel met nog meer tips? Deel dit artikel dan met je vrienden via Facebook en volg mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/cultuurmarketing

Deel 2 van likes krijgen op Facebook
Mocht je zelf ook tips hebben of verhalen laat ze achter in een reactie. Plaats ook gerust een link naar je Facebook pagina en vertel wat het onderwerp van je pagina is zodat iedereen er een kijkje kan nemen.

vriendelijke groet,
Mark Grasmayer

Advertenties