Netwerken in de cultuur

Posted on 28 december 2011

5


Samenwerken in muziek
Zorg dat je zes goede nummers hebt zodat je een half uur kunt spelen en een erg goede indruk achterlaat. Zoek dan artiesten op waarmee je samen kunt optreden, natuurlijk moet je artiesten zoeken die hetzelfde publiek trekken. Dit hoeft niet te betekennen dat je exact dezelfde muziek maakt, maar je moet wel dezelfde doelgroep hebben.

Zoek niet alleen andere artiesten om er samen mee op te treden, probeer ook samen een nummer te schrijven, een clip te maken of een blog te schrijven. Op deze manier zorg je voor een band tussen jou en die artiest. Dat zien de fans en die zullen dan van beide artiesten muziek luisteren.

Jimi Hendrix speelde al samen met BB King en Little Richard voor hij zelf bekend werd.

Samenwerken in kunst
Ben je een beginnend kunstenaar en wil je dat je werk bekeken wordt, zorg dan dat je werk komt op plekken waar mensen komen.

Één van de belangrijkste eigenschappen van kunstenaars is lef. Zonder lef is het lastig om iets te bereiken. Benader een aantal kunstenaars die je goed, interessant, belangrijk etc. vindt en vraag wat zij van jouw werk vinden.

Wanneer één van jouw kunstwerken bevalt geef je dit stuk. Daarbij vertel je dat je het verhaal over je kunstwerk, dat je op zoek bent naar een publiek voor jouw werk en dat je het leuk zou vinden als zij je helpen. Dit kan natuurlijk ook met behulp van een e-mail, tweet of een chat.

Zeg dat zij zelf kunnen kiezen wat er met het kunstwerk gebeurt. Ze kunnen het thuis ophangen, kado geven, of het ophangen in hun eigen galerie. Zorg in ieder geval dat zij jouw verhaal kennen en je kunstwerk mooi vinden, als zij fan zijn van jou dan helpen ze je beter.

Dit kun je natuurlijk ook  doen bij bijvoorbeeld een restaurant, gemeentehuis, bibliotheek etc. Zorg dan wel ook dat er een verhaal bij je kunstwerk staat en dat de mogelijkheid om contact op te nemen met jou duidelijk vermeld staat.

Laatste post van het jaar
Dit is de laatste post van 2011. Ik hoop dat je in 2012 blijft lezen en delen. Alvast een gelukkig nieuwjaar!

vriendelijke groet,
Mark Grasmayer

Advertenties